slideshow
Boek nu
Morena Resort Jan Thiel Beach Curaçao

Toegepaste Technieken & Tips

Morena is als modern, luxe en rustig Eco Resort een uniek vakantieverblijf voor iedereen die duurzaam met zijn omgeving om wil gaan. In ons Resort staan mens en natuur beiden centraal. Met trots ontvingen wij als enig Eco Resort op Curaçao een gouden ‘Green Key Award’ èn een gouden Travel Life Award van twee internationaal erkende milieukeurmerken, waar wij met hart en ziel achter staan.

Ervaar de rust van ons autovrije park met prachtig aangelegde tropische tuin.

Wij spaarden bij de bouw van ons Resort bewust 80% van de natuurlijke begroeiing en legden een weelderige tuin vol inheemse planten aan; een plek waar u talrijke exotische vogeltjes hoort en ziet. Ons grote, schaduwrijke Resort zwembad werkt bovendien met een zout elektrolysesysteem en is daardoor voor 95% chloorvrij, terwijl het toch zeer hygiënisch is.

Ondervind hoe duurzaamheid en comfort prima samen gaan

In onze warme, smaakvolle villa’s en appartementen die van alle gemakken zijn voorzien gaan comfort en duurzaamheid hand in hand. Voor de bouw van ons Resort zijn bewust duurzame, milieuvriendelijke materialen van fair trade coöperaties in de regio gebruikt en allerlei milieubesparende technieken toegepast. Ieder gastenverblijf heeft bijvoorbeeld een zonneboiler op het dak, die slechts met 1 uur zon de hele dag warm water verschaft.

Geniet van uw milieuvriendelijk en smaakvol ingericht vakantieverblijf

Al onze villa’s en appartementen zijn ingericht met moderne meubels van duurzaam teakhout, dat aan alle eisen van het Green Key milieukeurmerk voldoet. Wij wekken ook zelf energie op en de warme sfeervolle avondverlichting van ons Resort gebruikt net zoveel stroom als een airco in één nacht. Met ons uniek grijswatersysteem wordt het water van onze villa’s en appartementen efficiënt en duurzaam voor onze tropische tuin hergebruikt.

Een aantal tips voor u als gast

Wees, net als ons, zuinig op Curaçao. Wij geloven dat duurzaam en ecologische verantwoord toerisme op Curaçao de toekomst heeft en investeren hier ook in. Voor u als gast, hebben wij ook een aantal handige tips:

 

 • Boek een greenseat in het vliegtuig, wanneer u ons eiland bezoekt en beperk hierdoor de uitstoot van CO2 (zie voor meer informatie www.greenseat.nl)
   
 • Scheid aluminium en plastic flessen en deponeer dit op de aparte inzamelpunten, die u aantreft op ons Resort.
   
 • Hergebruik uw handdoeken die om de drie dagen door onze house keeping worden vernieuwd.
   
 • Wees zuinig met stroom en doe lichten en airco’s uit, wanneer u uw villa of appartement verlaat.
   
 • Houd deuren en ramen dicht wanneer u de airco gebruikt, zodat de koelte niet onnodig verloren gaat.
   
 • Wees zuinig met water, zeker wanneer u weet dat water op Curaçao zeer kostbaar is en uit zeewater wordt gedestilleerd.
   
 • Koop en bestel zoveel mogelijk lokale producten in winkels en restaurants, omdat die op eigen bodem zijn gekweekt.